Keresési javaslatok

Berendezés-higiénia – klór-dioxiddal a biztonság érdekében

Baktériumok és keresztszennyeződés – ilyenkor félreverik a harangokat az élelmiszer-gyártásban! Olvassa el itt, hogy szüntetik meg a szárnyas- és salátatermékek gyártói ezt a problémát a klór-dioxid berendezésekkel.

Higiénia – az alfa és ómega

Az összes felület és termékekkel érintkező rész minden gyártási ciklus után előírt tisztítását berendezés-higiéniának vagy open plant cleaning-nek (OPC) hívják. A nyitott gépek azonban nem tisztíthatók a helyszínen, és nem minden berendezés szerelhető szét ésszerű ráfordítással.

Az egyik készsaláta-gyártónál ismételten lisztéria-fertőzés jelentkezett, amely a termelés különböző helyeiről indult ki. A vállalat egy szakosodott tisztítócéghez fordult, amely viszont egy vegyszerkereskedő tanácsát kérte. Minden erőfeszítés eredménytelen maradt.

A kritikus gyártó helyeken, például a kopasztógépeken és a hasított testek hűtőjében jelentkező keresztfertőzés és baktérium-szaporodás elkerülésére egy szárnyasfeldolgozó üzem hatékony megoldást keresett.

Mindkét vállalaton végül a ProMinent klór-dioxid berendezései segítettek hatékonyan.

Fő adatok

  • Baktériumok elpusztítása salátakészítmények gyártása során
  • A keresztfertőzés elkerülése egy szárnyasfeldolgozó üzemben
  • A mosó- és folyamat-víz fertőtlenítése optimalizálja a berendezés-higiéniát, és felhasználja a meglévő infrastruktúrákat
  • A Bello Zon® CDLb klór-dioxid berendezés a hatékony és biztonságos megoldás

A folyamat-és öblítővíz fertőtlenítése – ez a megoldás!

A mosó- és folyamat-víz fertőtlenítése lehetőséget ad a meglévő infrastruktúrák higiéniai szintjének növelésére.

A salátagyártó egy Bello Zon® CDLb klór-dioxid berendezés klór-dioxid berendezést tesztelt, és az utolsó tisztítási lépésben 0,4 ppm ClO2-t adagolt az öblítővízbe. Ez a koncentráció a klór-dioxidra Hollandiában érvényes ivóvíz jóváhagyás szerint anélkül használható, hogy után tiszta vízzel utánöblítést kellene végezni.

A szárnyasfeldolgozó üzemben hasonló megoldást alkalmaznak: Itt az öblítővízbe ugyancsak 0,4 ppm klór-dioxidot kevernek. Ezenkívül minden reggel 30 perccel a termelés megkezdése előtt egy 2 ppm koncentrációjú „öblítő sokk” történik, hogy a gyártás kezdetén a higiéniai feltételek biztosíthatók legyenek és nap közben a baktériumok szaporodása elfojtható legyen.

Mindkét esetben a víz a hozzáférhetetlen helyekre is eljut, és ezeket folyamatosan a fertőtlenítőszer hatása alatt tartja. Az olyan hosszú ideig stabil szer, mint a klór-dioxid ezenkívül napokig hatékony marad a csővezetékekben, és a termelés leállításakor is megakadályozza a mikrobák szaporodását.

Klór-dioxid – a biztonságos megoldás

A teszteredmények a salátagyártásban meggyőzőek voltak, és a vízminőség 18 hónap alatt jelentősen javítható volt: A lisztéria-probléma megoldódott, és a baktériumok mérésénél ivóvízre alkalmas értékek voltak elérhetők. Legionella sem volt már megállapítható, így a tisztítócég elvetette a kifejezetten annak megszüntetésére irányuló tervet. A holland szárnyasfeldolgozó cégnél is a folyamat-és öblítővíz kezelésével a korábban tapasztalt keresztfertőzés sikeresen a minimálisra volt csökkenthető.

A közbenső tárolóban lévő klór-dioxidnak köszönhetően a Bello Zon® CDLb klór-dioxid berendezés nem csúcsterhelésre, hanem átlagos fogyasztásra van tervezve. Ez drasztikusan csökkenti a beruházási költségeket a hagyományos berendezésekhez képest. A zárt gázvezetés révén nem szivároghat ki klór-dioxid a berendezésből, ami biztonságos, gazdaságos és környezetkímélő üzemet garantál minimális vegyszerfogyasztás mellett. A két holland élelmiszergyártó az új megoldással rendkívül elégedett, és időközben további ProMinent klór-dioxid berendezéseket telepített.

  • A baktérium-szaporodás hatékony megszüntetése és a keresztfertőzés megakadályozása
  • A meglévő struktúrák gazdaságos hasznosítása a berendezés tisztítására
  • A berendezés környezetkímélő fertőtlenítése folyamat- és öblítővízzel
  • Jelentős költség-megtakarítás a minimális vegyszerhasználatnak köszönhetően
  • Rövid indítási idő a berendezés leállítása után a hosszú ideig stabil klór-dioxid oldatnak köszönhetően

Felhasznált termékek - Berendezés-higiénia – klór-dioxiddal a biztonság érdekében

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

További gyakorlati példák ehhez az ágazathoz

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most