Keresési javaslatok

1907/2006/EK REACH-rendelet

A REACH a Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals (vegyi anyagok regisztrációja, értékelése, engedélyezése és korlátozása) rövidítése

Az 1907/2006/EK REACH-rendelet 2007.06.01. óta van hatályban. Jelen rendelet nemcsak a gyártók és importőrök számára ír elő kötelezettségeket, hanem a „szállítási lánc azokat követő tagjai számára” is.

A csatolt felhasználók kötelessége arról gondoskodni, hogy az információk eljussanak a szállítókhoz és ügyfelekhez, és, amennyiben szükséges, kidolgozásra kerüljön egy anyagbiztonsági jelentés.

Az előzetesen nem regisztrált anyagokat 2008.12.01-től nem szabad tovább importálni, gyártani, tovább feldolgozni vagy eladni. Ez érvényes olyan termékekre vagy készítményekre is, amelyek ezeket az anyagokat tartalmazzák.

A REACH tehát a termékek minden típusa esetén használatos, nem korlátozódik csak vegyi anyagokra.

Ön a ProMinent GmbH beszállítója?

Szállítási információk a REACH kapcsán

„Csatolt felhasználóként” beszállítóinkat a következőkre szólítjuk fel:

  • Gondoskodjanak arról, hogy az összes olyan regisztráció-köteles anyag, amely a számunkra szállított termékekben található, előzetes regisztrálásra/regisztrálásra kerüljön. Ezt biztosíthatják ők maguk, nagykereskedőik, gyártóik vagy importőreik.
  • Biztosítsák a szállíthatóságot a REACH követelményeinek betartásával. Ezért még egyszer felhívjuk a figyelmet a regisztrációs határidők betartására (5 cikk.: no data, no market).
  • Vállalkozásukon belül tegyenek meg minden olyan szervezési intézkedést, amely szükséges a REACH-rendelet alkalmazásához. Ilyen például a kizárólagos képviselő kirendelése az EU-ba, amennyiben a gyártó székhelye nem az EU-ban található.
  • Tájékoztasson bennünket haladéktalanul, amennyiben Ön nem regisztráltatja az olyan hozzánk szállított termékeket, amelyek az 57./59. cikk. szerinti anyagokat tartalmazzák.
  • Küldje el nekünk digitális formában az összes hozzánk szállított vegyi anyag/készítmény adatlapját a REACH alapján kibővített adatokkal (sicherheitsdatenblaetter@prominent.com), mihelyt ezek az adatok hozzáférhetők (felhasználási területek!), és adott esetben egyeztesse velünk a felhasználás célját.
  • Közölje velünk a lehető leghamarabb a jelöltek listájának (59. cikk) és az önt megelőző szereplők információinak megfelelően a szállított termékekben fellelhető, 57. cikk szerinti anyagokat, és ilyen módon teljesítse információs kötelezettségét (33. cikk). Ennek során szállítóinktól a REACH előírásai szerint elvárjuk az anyagnevek, regisztrációs számok (amíg ezek ismertté válnak, a CAS-/EG-számok) és a szállított termékben vagy szállított termékkomponensben lévő mindenkori súlyösszetevők százalékos arányban történő megadását .

ProMinent GmbH mint gyártó

„Üzemi vegyi anyagok/kémiai segédanyagok” területéről származó termékek

A terméket a szállítási láncon belül, tehát a gyártótól vagy importőrtől kezdve a feldolgozón és nagykereskedőn át a kereskedőig, információkkal együtt kell továbbadni, különösen olyan fellelhető információkkal, amelyek az anyag biztonságos használatának biztosításához szükségesek. A legveszélyesebb anyagok kapcsán az információkat szabványosított formában, biztonsági adatlapok formájában kell továbbadni.

Termékeink biztonsági adatlapjait jelen weboldal letölthető anyagokat tartalmazó felületén találja, amennyiben rákeres a „Biztonsági adatlap” dokumentumtípusra. A biztonsági adatlapok különféle ország- és nyelvspecifikus változatokban lelhetők fel.

Összes egyéb termék

Termékekben lévő anyagok: A REACH szerint a termék olyan tárgy, amely a gyártás során olyan speciális formát, felületet vagy alakot nyer, amely a vegyi összetétellel összehasonlítva nagyobb mértékben határozza meg annak funkcióját. Amennyiben egy termék 0,1 tömegszázaléknál nagyobb mértékben tartalmaz különösen aggodalomra okot adó anyagot, ezt az információt minden egyes szállítónak tovább kell adnia a szállítási láncon belül a következő vásárló felé. A felhasználókat kérés esetén ugyancsak tájékoztatni kell az említett anyag meglétéről.

Az eszközök, szivattyúk, érzékelők, szerelvények, szabályzók és termékkínálatunk számos egyéb eleme ugyanúgy a REACH-rendelet hatálya alá esik, mint a vegyi anyagok. A ProMinent GmbH a listán megadott, termékeiben található olyan anyagokat a legjobb tudása szerint tájékoztatóval látja el. Ezekben az esetekben a ProMinent GmbH főként a nagykereskedőktől kapott információkat adja tovább.

A gyakorlatban B2B-ügyfeleinket (downstream user) a ProMinent az irányelv követelményeinek megfelelően, proaktív módon informálja, amennyiben a termékekben a listán megadott anyagok a megengedett határértéken felül fordulnak elő.

A listán szereplő anyagok áttekintését itt találja: https://www.reach-info.de/kandidatenliste.htm . A lista dinamikus. Kérés esetén minden egyes EU-tagállam további anyagokat terjeszthet elő átvizsgálásra az ECHA-nál az említett listára történő felvétel céljából.

Információk a termékeinkben előforduló, listán szereplő anyagokról

REACH-Info - Hírek (2019. októbertől):

Az aktuális jelöltlista, azaz az engedélyeztetés szempontjából rendkívül veszélyesnek minősített anyagok listája (az 1907/2006 / EK rendelet (REACH) 59. cikke (1) és (10) bekezdésének megfelelően) itt található: https://www.reach-info.de/kandidatenliste.htm

Ólom (Pb) (CAS 7439-92-1, EG 231-100-4)

Számos általunk szállított standard termékünk acél-, alumínium- vagy rézvegyületekből álló alkotóelemeket tartalmaz, 0,1 tömegszázalékot meghaladó koncentrációban ólommal ötvözve. Az ólom szerepel van a jelenlegi jelöltlistán. A RoHS szerinti kivételek a következők:

  • Ólom ötvöző elemként acélban (jelenleg kivétel az RoHS irányelv III. melléklete 6a. szerint), megmunkálási célokra és galvanizált acélban, amely legfeljebb 0,35% ólmot tartalmaz, az 1–7 és a 10 kategóriában.
  • Ólom ötvöző elemként alumíniumban (jelenleg kivétel az RoHS irányelv III. melléklete 6b. szerint), legfeljebb 0,4% ólomtartalommal, az 1-7. és a 10. kategóriába történő felhasználásra (függ az alumíniumötvözetek formájától).
  • Ólom ötvöző elemként rézben (jelenleg kivétel az RoHS irányelv III. melléklete 6c. szerint), legfeljebb 4 tömegszázalékos ólom felhasználására, az 1–7 és a 10 kategóriában.

Biszfenol A (BPA) (CAS 80-05-7, EC 201-245-8)

A biszfenol A jelenleg 0,1 tömeg% -nál nagyobb koncentrációban van jelen Sigma szivattyúnk elektromos alkatrészében. Csak az S1Cb sorozatot érinti. Keményen dolgozunk annak érdekében, hogy ezek az alkatrészek szennyeződésektől mentes legyenek. Az üzenettel kapcsolatos részletes információkat a következő címen kaphat: baumann.sabine@prominent.com

Témát érintő további információk

A REACH-rendeletet érintő információkat az interneten többek között a következő oldalakon talál:

www.reach-info.de

www.echa.eu

www.baua.de

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most