Keresési javaslatok

Előzmények

Egy dolog az ötlet. Amit csinálunk belőle, az a másik. Az úttörőszellem és a technológia iránti lelkesedés miatt néhányan nyakukba veszik a világot. És az az elkötelezettség is, hogy tegyünk valamint a világon, tette azzá a vállalatot, amilyen most. Így vállalatunk alapítója, Prof. dr. h. c. Viktor Dulger is állandó feladatának tekintette, hogy műszaki lehetőségeket találjon az ivóvíz előállítására és visszanyerésére, és ezeket folyamatosan továbbfejlessze. Ez a szenvedély fertőző – és kezdettől fogva máig jellemzi a ProMinent csoport és munkatársai viselkedését.

Több, mint 60 éve megfelelően adagolva

1960

Prof. Dr. h. c. Viktor Dulger megalapítja Heidelbergben a Chemie & Filter GmbH-t. A kis vállalat termékeket állít elő foszfátadagoláshoz. Ezek segítenek a vízkövesedés megakadályozásában.

1968

Igazi fordulópont: Prof. Dr. h. c. Viktor Dulger kifejleszti az első elektronikus mágneses adagolószivattyút, a „ProMinent electronic”-ot. Ezzel számos folyamatban vegyszerek takaríthatók meg. Az ügyfelek számára ez ezt jelenti: Költségcsökkentés, takarékos adagolás, környezetbarát technológia. Ez az okos találmány a (még) kicsi heidelbergi vállalat számára az áttörést jelenti. A szivattyú később a ProMinent vállalatcsoport névadója lesz. 1968-ban a vállalat ezenkívül kifejleszti az első ózonfejlesztő berendezéseket.

1971

Az első lépés a berendezéstechnika irányába: az ózonfejlesztő berendezések továbbfejlesztése a vízfertőtlenítéshez. A heidelbergi vállalat nemzetközivé válik: Kirendeltség alapítása Svájcban. Hamarosan, gyors egymásutánban számos további kirendeltség követi világszerte.

1975

Új terület a mérés- és szabályozástechnika, a termékportfólió tökéletes kiegészítése. Most a vegyszerek mérése és szabályozása is ajánlható a vevőknek – fontos építőelem a szabályozókörben.

1976

A vállalat előállítja az első klór-dioxid előállító berendezéseket. Logikus lépés, hiszen a legfontosabb részegységeket (adagolószivattyúk, szabályozó készülékek) a vállalat már maga állítja elő. Az USA-ban felépül egy gyártó telephely.

1980

Porondra lép Ázsia: Szingapúr ideális helyszín az első ázsiai kirendeltség alapítására, az akkoriban prosperáló délkelet-ázsiai piacok ellátására.

1982

Az adagolószivattyúk teljesítménytartományának bővítésére a mágneses technika mellett a villanymotorok is megjelennek hajtásként. Piacra kerül az első motorhajtású adagolószivattyú.

1985

A termékválaszték tovább bővül: A szabályozókör teljessé tételéhez már csak az érzékelők hiányoznak. Az adagolószivattyúkat, valamint a mérő- és szabályozó készülékeket már magunk állítjuk elő. Most az érzékelőprogram bővül fokozatosan. A nyitányt a klór mérésére szolgáló első érzékelők jelentik. A termékek hamar magukba foglalják az összes lényeges paraméter mérését.

1987

Most az egykori Chemie & Filter GmbH neve az első elektronikus mágneses adagolószivattyúra emlékeztetve „ProMinent Dosiertechnik GmbH”. Hiszen pontosan ez az a terméknév, amellyel a vállalat már mindenütt ismert.

1988

Még egy mérföldkő az adagolószivattyúk gyártásában: az első mikroprocesszor-vezérlésű és folyadékkristály-kijelzős mágneses adagolószivattyú piaci bevezetése. Ezzel a ProMinent technológiai vezető szerepe a kb. 50 l/h-ig terjedő teljesítményű adagolószivattyúknál végérvényesen megszilárdult.

1989-1996

A ProMinent tovább növekszik: Gyártó telephelyek következnek Máltán, Kínában és Magyarországon.

1997

A ProMinent most a technológiától függetlenül a vízfertőtlenítés összes járatos eljárását kínálja: Az ózon- és klór-dioxid berendezésekhez most ultraszűrős és UV fertőtlenítő berendezések társulnak.

1999

Az ORLITA Dosiertechnik GmbH megszerzésével az ajánlott teljesítmény-tartomány az adagolószivattyúknál lényegesen bővül. Az ORLITA adagolószivattyúk több 10 000 l/h teljesítmény-tartományú folyamat-szivattyúk, amelyeket elterjedten alkalmaznak az olaj- és gáziparban.

2000

Elhagyja a gyárat a kétmilliomodik adagolószivattyú.

2001

A cégalapító két fia ügyvezető társasági tagként átveszi a vállalat vezetését.

2005

A svédországi TOMAL AB megszerzése A TOMAL Skandináviában a szárazáru-adagoló berendezések és polimer-bekeverő állomások egyik vezető gyártója.

2007

A portfólió a legnagyobb nyomású és adagolási mennyiségű folyamat-adagolószivattyúkkal egészül ki.

2008

A hollandiai Van den Heuvel Watertechnologie bv megszerzése. A VdH klórelektrolízis-berendezések gyártója. Ezzel ismét bővül a termékportfólió. A munkatársi létszám világszerte 2100-ra növekszik.

2010

A ProMinent a cég 50 éves jubileumát ünnepli.

2013

A belföldi értékesítést kiszervezzük a ProMinent Dosiertechnik GmbH-ból. Saját értékesítési kirendeltség alapítása Németországban: „ProMinent Deutschland GmbH”.

2014

A ProMinent Dosiertechnik GmbH átalakul ProMinent GmbH-vá. A növekvő globális szerepvállalás nemzetközileg könnyen érthető vállalat-megnevezést tesz szükségessé.

2015

Új termékek bevezetése: gamma/ X, a gamma/ L bevált mágneses membrános adagolószivattyú bővítése, és az Orlita® Evolution hidraulikus membrános adagolószivattyú.

2016

2016. március 21-én, 80 éves korában elhunyt a ProMinent GmbH alapítója és a felügyelőbizottság elnöke,
Prof. Dr. h. c. Viktor Dulger.

2018

A digitális folyadékkezelés bevezetése a DULCOnneX címke alatt

2019

Az Evolution mikro egy innovatív, kis térfogatú adagolószivattyú nagy nyomásokra, és az első a maga nemében elektronikusan vezérelt lineáris közvetlen meghajtással.

2020

A ProMinent a vállalat 60. évfordulóját ünnepli.

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most