Keresési javaslatok

Modern sörfőzési technika a trendi après-ski sörhöz

Alpesi hegymászás és síelés – ez az ausztriai Ziller-völgy két turisztikai tartópillére. De tudta vajon, hogy Zell településen található Tirol legrégebbi magánsörfőzdéje ultramodern főzőházával?

Turisztikai sörfőzés

A mintegy 1800 lakosú Zell am Ziller autóval nem egészen egy órányira van Innsbrucktól. 1500-ban itt alapították Tirol legrégebbi sörfőzdéjét, amelynek ma Zillertaler Bier GmbH a neve. A vállalat ma regionális sörgyárnak számít, és 100 kilométeres körzetben szállítja sörkülönlegességeit. A 60 000 hektoliternyi forgalom 85 százaléka a vendéglátásban fogy el, kétharmadát hordókba és egyharmadát visszaváltható palackokba töltik. A régió a turizmusból él, és főleg a december és április közötti hónapokban áramlanak a síelés és hódeszkázás szerelmesei a Ziller-völgyi Alpokba. Ekkor adja el a Zillertaler Bier GmbH éves forgalma kb. 55 százalékát.

Fő adatok

  • Évi kb. 60 000 hl sör termelése
  • A sörfőzéshez használt víz: kristálytiszta forrásvíz
  • Kényelmes, teljesen automatikus tisztítás a CIP-elosztókkal
  • A régi sörfőző létesítménnyel összehasonlítva a teljesen automatizált új főzőház a hűtött cefrére vonatkoztatva több, mint 30 százalék hőt és több, mint 34 százalék áramot takarít meg

Erős partnerek, nagyteljesítményű technológia

A tiroli vállalat 2013 közepe óta már csak újonnan épített Steinecker főzőházában főzi a sört, amelyet javarészt a neutraublingi Krones AG német cég valósított meg.

Ennek lényege a főzési folyamat során keletkezett hőenergia újrahasznosításával történő energiahatékony főzés. A Krones Steinecker által fejlesztett EquiTherm eljárás a malátakészítés hőigényét a cefrehűtés hőfeleslegével kombinálja, és így gondoskodik a hatékony energiafelhasználásról a főzőházban és a lényegesen csökkenő primér-energiaigényről.

A híres Krones AG több éves partnereként a ProMinent GmbH is részese a sörfőzési technikának és ezáltal a végtermékek optimális minőségének. A heidelbergi szakértők egy bekeverő állomást szállítottak két tartállyal és keverőszerkezettel, valamint két a Krones előírásai alapján szabványosított adagoló állomást. Ezek a berendezések falra szerelhető konzolként, beépített csepptálcával vannak kialakítva, és a robusztus Sigma/ 2 motoros membrános adagolószivattyú alaptípusával felszerelve. A szivattyúk kézzel, a lökethosszal állíthatók be, és 130 l/h maximális szállítási teljesítményre vannak 10 bar ellennyomás mellett kialakítva. A szabadalmaztatott többrétegű biztonsági membránnak, az optikai jelzésnek és a beépített túlterhelés-védelmi túlfolyószelepnek köszönhetően rendkívül nagy folyamatbiztonságot garantálnak.

A minden ízlésnek megfelelő sör

A Zillertaler Bier GmbH teljesen automatizált főzőháza, amelyben a kézi tevékenység a komlópellet adagolására és a laboratóriumi munkára korlátozódik, napi tíz főzetre van kialakítva. Itt most tíz fajta sört főznek, és ezekből 13 különböző sörfajta és kevert sörital készül, köztük pilzner, búzasör, sötét búzasör, märzen, barnasör és feketesör. És ekkor a turistáknak és a szomjas sportolóknak az après-ski társaságban már csak egy kérdésük van: Melyiket is rendeljem? Na akkor: Egészségünkre!

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

További gyakorlati példák ehhez az ágazathoz

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most