Keresési javaslatok

Német know-how – Kínában mindig keresett fogalom

Kínában főzött, az USA-ban fogyasztott sör – és a tartályok tisztítására németországi fertőtlenítési technikát használnak. A DULCO®Lyt 400 itt felváltja a perecetsavat, ami az üzemeltetési költségeket jelentősen csökkenti és véd a korrózió ellen.

Tsingtao sör – a kínai exportsláger

A Tsingtao Brewery Group a hatodik helyen áll a világ tíz legnagyobb nemzetközi sörgyártója között (2014-es adat). Kína-szerte 60 sörgyárban évente mintegy 78 millió hektolitert gyárt, ezzel az ország második legnagyobb sörgyári csoportja. A Tsingtao sört 1954 óta exportálják sikeresen, 1972 óta az USA-ba is. Ma ez a legnagyobb mennyiségben eladott kínai sör az amerikai piacon, az egyik vezető exportcikk Kínából.
A csoport egyik leányvállalata, a Shenzhen Tsingtao sörgyár az ország délkeleti részén évente kb. 400 000 hektoliter folyó sört gyárt. A vállalat tartályait eddig perecetsavval fertőtlenítette. De a kellemetlen szag mellett az erősen koncentrált vegyszer speciális kezelést igényelt, és drága. Ezért a sörgyár olyan műszaki megoldást keresett, amely optimálisan fertőtlenít, nem okoz korróziót és az üzemeltetési költségeket összességében jelentősen csökkenti.

Fő adatok:

  • Évi 400 000 hektoliter sör gyártása
  • A korrozív hatású perecetsavval történő, költséges tartálytisztítás helyett más megoldás kellett
  • Az új fertőtlenítő megoldás integrálása a meglévő berendezésbe

DulcoLyt 400 – az intelligens fertőtlenítő megoldás

A ProMinent kínai kirendeltsége, a ProMinent Trading Ltd. javasolta a sörgyárnak, hogy a tartály 16%-os perecetsavval történő fertőtlenítését váltsa fel egy DULCO®Lyse elektrolízis-berendezéssel. Az ECA-technológia intelligens továbbfejlesztéseként a berendezés a helyszínen állítja elő kedvező költséggel vízből, konyhasóból és áramból a nagyon hatékony DULCO®Lyt 400 fertőtlenítőszert. A hipoklóros sav e gyenge oldata megbízhatóan csíramentesít, és váltakozó feltételek esetén is azonos minőséget garantál állandó 400 ppm szabad klórhányad mellett.
2014 júniusa óta a Shenzhen Tsingtao sörgyárban így 2000 liter 400 ppm koncentrációjú ECA-víz és 6000 liter normál hőmérsékletű víz így mintegy 8000 liter 80 ppm koncentrációjú ECA-vizet állít elő. Egy összesen szűk 2,5 órás, pontosan ütemezett folyamat során megtörténik az erjesztőtartály, a tárolótartály és a csővezetékrendszer öblítése most vízzel, majd tisztítása lúggal és savval, végezetül optimális fertőtlenítése ECA-vízzel.

Költségcsökkentés – a cél teljesült

A 16%-os perecetsav felváltása a modern elektrolízis-berendezésben kedvező módon előállított DULCO®Lyt 400 szerrel kifizetődött – mégpedig azonos értékű fertőtlenítő hatással. Az összehasonlítható berendezésekkel ellentétben, amelyek részben csak a só öt százalékát hasznosítják, a DULCO®Lyse akár 85 százalékot is hasznosít. Ezenkívül a DULCO®Lyt 400 nagyon kis kloridtartalma lényegesen az összehasonlítható eljárások alatt van, amelyek gyakran ennél 20-szor több kloridot tartalmaznak. Ezáltal a korrózió megbízhatóan elkerülhető.
Ezzel az alternatív fertőtlenítő eljárással az üzemeltetési költségek elsősorban a drága perecetsav elmaradása miatt csökkennek jelentősen. A leírt alkalmazásban a Shenzhen Tsingtao sörgyár évente mintegy 590 000 jüan, azaz kb. 80 000 euró megtakarítást ér el. Ezért a vállalat többi sörgyárában már a következő DULCO®Lyse berendezéseket telepítik. Na akkor: Egészségünkre!

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

További gyakorlati példák ehhez az ágazathoz

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most