Keresési javaslatok

Abu Dhabi sikeresen állít elő kaviárt a sivatagban

Van, aki csemegének tartja, mások köszönettel elhárítják – sok máshoz hasonlóan a kaviár is ízlés dolga. Mivel a kereslet a világpiacon állandóan növekszik, egy innovatív vállalat Abu Dhabiban kaviárt készít a sivatagban.

Látnoki üzleti koncepció vagy utópia?

Végy egy feltörekvő vállalatot, ilyen például az Emirates Aquatech, elegendő befektetési tőkét és jó nyolc labdarúgópályányi területet a sivatagban. Ekkor létrejön a világ eddigi legnagyobb kaviár- és tokhal-gyártólétesítménye Abu Dhabiban, az azonos nevű emirátus és egyben az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában.

A kaviár különböző tokhalfajták megtisztított és sózott ikrája, amelyek vadon élő társait ma részben a kihalás fenyegeti. Ezért az úgynevezett akvakultúrákban és mindenekelőtt a zárt körös berendezésekben (RAS) végzett tenyésztés kíméletes és környezetbarát módja az e speciális fehérjefajta iránt fokozódó igény kielégítésének.

Az érzékeny állatok felelősségteljes tartása bizonyos kockázatokat rejt. Ezért a vizet a haltenyésztő medencékben folyamatosan kezelni kell, elsősorban a betegségek esetleges terjedésének megelőzésére. Ezért a weinheimi United Food Technologies (UFT) AG, amely a nagyratörő projektet megvalósította, a ProMinent GmbH megbízható ózonberendezéseire és rendszer-know-how-jára támaszkodik.

Fő adatok

  • Évi 35 tonna kaviár és 700 tonna tokhal előállítása
  • 64 zárt körös vízkezelő berendezés
  • Optimális vízminőség biztosítása az érzékeny halak tartásához nyolc hatékony ózonberendezés használatával

A technika csodálatos alkotása

2011. júniusi üzembe helyezése óta 64 medencében nevelnek tokhalat a prémium kaviár előállításához. Az akvakultúra berendezésekre szakosodott UFT a vízfertőtlenítésre összesen nyolc OZONFILT® OZMa típusú ózonberendezést és 64 behordóállomást használ a kórokozó mikroorganizmusok elpusztítására.

A kifinomult rendszer a vízkivételtől az ózon környezeti levegőből történő fejlesztésén, az ózongáz reakciótartályba történő pontos adagolásán át egészen a fertőtlenített víz medencékbe juttatásáig a technika impozáns és csodálatos alkotása. A ProMinent az ózongenerátorok és berendezés-specifikus behordórendszerek mellett még a maradék ózongáz megsemmisítéséhez szükséges berendezést és az irányítórendszerbe kötésre szolgáló elektronikus vezérlőegységeket is szállította.

A tiszta víz tervezési biztonságot teremt

Az optimális vízminőség a megfelelő vízhőmérséklettel és a fajtának megfelelő etetéssel így tökéletes növekedési feltételeket tesz lehetővé folyamatosan az immár 300 000 hal számára. Ez egyrészt a berendezés-üzemeltetők számára Abu Dhabiban tervezési biztonságot nyújt a jövőre nézve. Másrész elérhető a 2015-re kitűzött évi 35 tonnás kaviár- és 700 tonnás tokhal előállítási kapacitás. E drága, 50 grammonként 100 euró fölötti csemege átvevői a regionális piac az Egyesült Arab Emirátusokban, a szállodák, repülőtársaságok és luxushajók. Jó egy éve az Emirates Aquatech megszerezte az Egyesült Államok Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala jóváhagyását is, és a világ összkeresletének 50 százalékát kitevő legnagyobb piacot is remekül elláthatja. Tehát bőséges hal- és kaviártermés – közvetlenül a sivatagból!

  • Optimális vízminőség biztosítása az igényes haltenyésztő létesítményben szakvállalatok nemzetközi együttműködésével
  • A medencevíz hatékony fertőtlenítése megbízható ProMinent ózonberendezésekkel
  • A kórokozó mikroorganizmusok elpusztítása egészséges halszaporulatról és kiváló termékminőségről gondoskodik
  • A berendezés-üzemeltető tervezési biztonsága az állatok állandó és vezérelhető tartási feltételeivel

Felhasznált termékek - Abu Dhabi sikeresen állít elő kaviárt a sivatagban

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

További gyakorlati példák ehhez az ágazathoz

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most