Keresési javaslatok

Első helyezett a vízfertőtlenítésben: OZONFILT® OZVa

A palackozott ásványvíz nagyon kedvelt Mexikóban. Ezért higiéniailag tiszta töltőberendezésekre és megbízható palackmosó berendezésekre van szükség. A palackozott ásványvíz egyik vezető előállítója azt tervezte, hogy átalakítja a CIP (helyben végzett tisztítás) folyamatát. A Bonafont ezért egy OZONFILT® OZVa berendezést használ a fertőtlenítéshez – és ezzel ráadásul időt és pénzt takarít meg.

Kevesebb vegyszer, jobb fenntarthatóság

A Bonafont® márka 1996 óta a Danone Csoporthoz tartozik, és Mexikóban a palackozott ásványvizek gyártói között vezető helyet foglal el. Több mint 4500 alkalmazottat foglalkoztat öt termelési helyen. Ezek közé tartozik a 2017-ben felújított üzem Cuautitlanban, Mexikóvárostól északra. A mexikói háztartások számára értékesített ivóvizet rendszerint 20 literes vizes gallonokba töltik. A Bonafont® piaci részesedése itt 47%-ot tesz ki. A vállalat fenntarthatósági stratégiája alapján a CIP folyamat módosítására és meglévő berendezések integrálására volt szükség, továbbá megoldást kellett találni az alkalmazott vegyszerek mennyiségének csökkentésére. Miután a tolucai üzemben pozitív tapasztalatokkal járt a ProMinent szerelvények használata, ezen projekt végrehajtásával is a ProMinent Fluids de Mexico vállalatot bízták meg.

Főbb adatok

  • Palackozott ásványvíz 250 ml és 6 l közötti térfogattal rendelkező PET palackokba és 20 literes gallonokba a piacvezető mexikói gyártónál
  • A meglévő CIP modulok integrálása az új, OZONFILT® OZVa ózonberendezést alkalmazó fertőtlenítési folyamatba
  • Az új berendezés telepítése része a vállalat fenntarthatósági stratégiájának

Ózon előállítása, de ügyesen!

A projekt megtervezésére és megvalósítására a ProMinent szűkös időkeretet, négy hónapot kapott. Az előírást sikerült teljesíteni, és 2017 áprilisában került sor az új berendezés üzembe helyezésére. A cuautitlani üzemben összesen öt töltősorhoz került sor a CIP kör kialakítására. Az újonnan telepített OZONFILT® OZVa berendezés 90 g/h mennyiségű rendkívül tiszta ózont állít elő, amelyet három különálló és szelepekkel szabályozott vezeték a három darab 10 m3-es víztartályba vezet. Minden egyes tartályban egy rendkívül hatékony keverőrendszer gondoskodik arról, hogy a szükséges 2 ppm-es koncentrációt mindössze 15–30 másodperc alatt el lehessen érni. A hagyományos keverési módszereket alkalmazó berendezéseknek ehhez nagyjából 10 percre van szükségük. Ezt követően ezt az ózonnal dúsított vizet használják a palackok tisztításához, valamint a CIP folyamat fertőtlenítéséhez, amely így szinte tökéletesen vegyszermentesen történik.

Teljesített feladat, elégedett ügyfél

A Bonafont nagyon elégedett a ProMinent Fluids de Mexico vállalattal folytatott együttműködéssel és a telepített megoldással. A nagy teljesítőképességű generátorral és hatékony keverőrendszerrel ellátott ózonberendezés rugalmas használata meggyőzően teljesít a folyamatos üzem során. A tolucai üzem berendezésének használata során szerzett ismereteket felhasználva a három meglévő CIP modul kívánt integrációja is sikerrel zárult. Az OZONFILT® OZVa berendezéssel a mexikói vállalat elérte azon célját, hogy a termelési folyamatot fenntarthatóbbá és lehetőleg vegyszermentessé alakítsák át. Ráadásul az új berendezés és az optimalizált CIP kör a teljes termelési folyamatra nézve pozitív pénzügyi és operatív hatásokat mutat.

  • Rövid határidejű és határidő szerinti megvalósítás
  • A projekt zökkenőmentes lebonyolítása, beleértve a meglévő felszerelés integrációját is
  • Gyors és hatékony ózonelőállítás hatékony keverőrendszerrel
  • A vegyszerhasználat és ezáltal az üzemeltetési költségek csökkentése
  • A működés hatékonyságának növelése a CIP folyamat, és ezáltal a teljes termelési folyamat optimalizálásával

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

További gyakorlati példák ehhez az ágazathoz

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most