Keresési javaslatok

2011/65/EU irányelv RoHS II és EN 50581 EU-szabvány

A RoHS jelentése Restriction of Hazardous Substances‚ azaz Elektromos és elektronikus berendezések veszélyes anyagainak korlátozása

A CENELEC (Európai Elektrotechnikai Szabványügyi Bizottság) 2012. szeptemberében megjelent 50581-es szabványénak biztosítania kell a 2011/65/EU irányelv („RoHS2”) alapvető követelményeinek teljesítését. A 2011/65/EU irányelv 2011.06.21-én európai törvénnyé emelkedett, és leváltotta az addig érvényes 2002/95/EC irányelvet.

Az EN 50581:2012 „Elektromos és elektronikus termékek értékelésének műszaki dokumentációja a veszélyes anyagok korlátozása érdekében” a CENELEC összes nemzeti bizottsága által 2012.06.11-én elfogadásra került, és az Európai Unió Hivatalos Lapjában harmonizált szabványként került megjelenítésre.

A gyártók jövőbeni kötelezettségei

A szabvány az alkatrészadatok kapcsán informálja a gyártókat/forgalomba helyezőket. A RoHS-irányelvben már felsorolt kötelezettségek kiegészítéseként a gyártóknak olyan műszaki dokumentációkat is ki kell állítaniuk, amelyek tartalmát ismételten az EN 50581 írja elő. Ennek során az utasítások tagolására a gyártó fő feladatainak megfelelően kerül sor:

  • Beszállítók megbízhatósága és az anyag értékelése (EN 50581 - 4.3.2. bek.)
  • Szükséges feladatok meghatározása
  • Adatok gyűjtése és kiértékelése (EN 50581 - 4.3.3/4. bek.)
  • Gondoskodás a dokumentáció fenntartható érvényességéről (EN 50581 - 4.3.5. bek.)

A ProMinent GmbH olyan termékcsoportok egész sorával rendelkezik, amelyek az említett irányelv különböző érvényességi területeibe esnek. Ezeket a RoHS alá eső termékcsoportok szerinti megvalósítás három fokozatához rendeltük. 2019. július 22-vel az összes termék (open Scope) betartja a RoHS II szerinti anyagkorlátozást.

  • Ön a keresés eredményeként egy PDF-et kap, amely igazolja a termék CE megfelelőségét – tehát azt, hogy megfelel-e a RoHS II-nek, és a tiltott anyagok listája alapján mentes-e a károsanyagoktól, ha pedig eszközről van szó, akkor azt, hogy melyik RoHS termékkategóriához tartozik.
  • Amennyiben olyan termékekről van szó, amelyek nem CE-kötelesek (pl. olyan alkatrészek, mint O-gyűrű, műanyag alkatrészek stb.), ön egy RoHS megfelelőségi igazolást kap. A termék ekkor a tiltott anyagok listája alapján mentes a káros anyagoktól és megfelel a RoHS II előírásainak.

Ön jelen weboldal letölthető anyagokat tartalmazó felületén a „RoHS” keresett fogalom alatt keresési eredményként három olyan PDF dokumentumot talál, amelyekben ismételten kereshet a kívánt anyagszám alapján:

Keresés a letöltőközpontban ...

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most