Keresési javaslatok

A Viktor és Sigrid Dulger Alapítvány környezetvédelmi díja

Dr. Lisa Gölz heidelbergi ökotoxikológus a közelmúltban kapta meg a Viktor és Sigrid Dulger Alapítvány környezetvédelmi díját. A 10 000 euróval járó díjjal a Heidelbergi Egyetemen végzett úttörő doktori disszertációját ismerik el, amely a vegyi anyagoknak a halak hormonrendszerére, különösen a pajzsmirigyre gyakorolt hatásaival foglalkozik.

Az orvosbiológia területén elért új eredmények mellett a disszertáció az állatjólét és a környezetvédelem, valamint általában a vegyi anyagok kezelésének témaköréhez is fontos hozzájárulást nyújt - olvasható a díj odaítéléséről szóló közleményben. A díjat az egyetem környezettudományi kutatóközpontja, a Heidelberg Center for the Environment (HCE) ítéli oda.

Viktor és Sigrid Dulger Alapítvány: A tudomány támogatása

A néhai cégalapító és tiszteletbeli szenátor, Prof. Dr. h.c. Viktor Dulger szellemében fiatalokat díjaznak a természettudományok területén végzett kiemelkedő munkájukért és eredményeikért. A Viktor és Sigrid Dulger Alapítvány minden évben környezetvédelmi díjat adományoz, amellyel a Heidelbergi Egyetem a környezetkutatás területén kiemelkedő szakdolgozatokat, disszertációkat vagy habilitációkat díjaz.

További információk az alapítványról

Fotó: Dr. Lisa Gölz (középen) átveszi a díjat Prof. Dr. Thomas Rausch-tól (balról 2.), a HCE ügyvezető igazgatójától és a HCE igazgatótanácsának tagjától, Prof. Dr. Jale Tosun-tól (balra), valamint Andreas Zühlcke-tól (jobbról 2.) a Viktor és Sigrid Dulger Alapítvány képviselőjeként. A doktori értekezést Dr. Thomas Braunbeck (jobbra) felügyelte.

A kép forrása: Heidelbergi Egyetem - Kommunikáció és marketing (Fotó: Philipp Rothe)

További elkötelezettségek

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most