Keresési javaslatok

A ProMinent szobrot adományoz a wieblingeni körforgalomnak

Wieblingen városrészben egy úgy műalkotás díszíti az elkerülőút körforgalmát. Az „Infinity Curve” szobrot, a nemzetközileg elismert művész, Chen Wenqin művét a ProMinent vállalat adományozta Heidelberg városának a ProMinent 50 éves vállalati jubileuma alkalmából.

A ProMinent, különösen a vállalatot alapító Prof. Dr. h. c. Viktor Dulger (*1935. 12. 18.; † 2016. 03. 21.) és neje Heidelberg városnak ismert bel- és külföldi művészek különböző műalkotásait adományozta már korábban is. Ezek különböző helyeken vannak felállítva.

Nem véletlen, hogy Prof. Dr. h. c. Viktor Dulger a cég 50 éves jubileuma alkalmából éppen ezt a körforgalmat választotta a kínai művész, Chen Wenqin szobrának felállítására. Chen Wenqin az egyik legérdekesebb kínai szobrásznak számít.

A szobor a világra való nyitottságot, a fantáziát és az innovatív gondolatokat befogadó teret jelképezi. Felállítási helye – a wieblingeni elkerülőút körforgalma – a Heidelberghez való kötődést mutatja, amely a világon mindenütt jelen lévő ProMinent csoport cégközpontja. Kínához való kötődését pedig a művész kiválasztása jelzi.

További elkötelezettségek

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most