Keresési javaslatok

A ProMinent támogatja a heidelbergi „Kezdő sípszó az életbe” ifjúsági támogatási központ Wii projektjét

A 2014-es labdarúgó világbajnokság jó céllal való összekötése oly módon sikerült a ProMinentnek, hogy egy nyereményjátékot szervezett egy ahhoz kapcsolódó szociális céllal.

A nyereményjáték résztvevői minden héten nyerhettek egy grillezőt, egy grillező eszközkészletet vagy egy grillkönyvet. A különleges ebben: A heidelbergi gyártó a világbajnokság alatt munkatársait játékosan, csapatösszeállítási formában mutatta be. Egyúttal a vállalat a nyereményjáték minden résztvevője után adományt küldött a Kezdő sípszó az életbe bej. e. Wii projektje számára.

A Kezdő sípszó az életbe „ egy közhasznú egyesület, amelynek feladata, hogy a Rajna-Neckar nagyvárosi régió fiatal sportolóit támogassa abban, hogy a lehető legjobb perspektívákat teremtsék meg maguknak magánéletükhöz és szakmai jövőjükhöz.

Öreg és fiatal

Akárcsak az egyesült többi szociális projektjénél, a találkozások és mások életkörülményeinek megismerése állnak az előtérben. Így van ez a Wii projektnél is. Itt az idősekkel szembeni viselkedésről, a jó hangulatról, a barátkozásról és az egymástól való kölcsönös tanulásról van szó. Havonta egyszer kerül sor a Wii játékra a heidelberg-kirchheimi idősek otthonában. A feltételek a Wii-vel ideálisnak tűnnek. A vezérlő kezelése a kézügyesség alapján könnyen megtanulható. A labdák pattogtatása vagy a tekézés még a kevésbé sportosak számára sem jelent problémát. A játékban az egész test részt vesz, és nem csak a kezek és ujjak, mint eddig. Az időseket ez nem csak szellemileg, hanem testileg is kihívás elé állítja.

Tobias Knauber, online marketingvezető, és Sara Motallebi, alapszakos hallgató ipari szakirányon a ProMinent GmbH-nál a helyszínen szerzett benyomást a projektről.

„Egy ilyen rendezvényt személyesen megélni, ahol fiatalok és idősek együtt vannak, hihetetlenül érdekesnek találtam.”, mesélte utána Tobias Knauber. Sara Motallebi hozzáfűzte: „Az idősek becsvágya egészen lenyűgözött.”

További elkötelezettségek

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most