Keresési javaslatok

A DULCOMARIN® II segíti a garnélatenyésztést Brazíliában

A tengeri állatok tenyésztése munkaigényes, mivel a betegségek megelőzése érdekében folyamatosan ellenőrizni kell a víz minőségét. A hatékony DULCOMARIN II mérő- és szabályozókészülék kiválóan alkalmas az ilyen érzékeny feladatokra.

A tenyészet állandó felügyelete

Brazília észak-keleti részén található a garnélatenyésztés központja. Rio Grande do Norte szövetségi állam minden előfeltétellel rendelkezik, amelyre a különböző akvakultúrák megtelepedéséhez szükség van: 400 kilométernyi óceánpart, édesvíztározók gigantikus hálózata, amelyből vízenergia nyerhető, és tartósan meleg klíma. A Brazíliában tenyésztett összes garnéla nagyjából 40 százaléka, vagyis évente körülbelül 30 000 tonna garnéla Rio Grande do Norte állam különböző méretű tenyészeteiből származik. Ezt a tenyésztett mennyiséget szinte kizárólag a hazai piacon értékesítik. A régió egyik tenyészete megoldást keresett arra, hogy a tenyésztési folyamat alatt folyamatosan felügyelni és pontosan mérni lehessen a vízben található oxigén mennyiségét, valamint a víz hőmérsékletét. Ezenkívül számítógépen való megjelenítésre is szükség volt.

Főbb adatok

  • A világon tenyésztett összes garnéla 25 százaléka Brazíliából származik
  • Brazília akvakultúráiban nagyjából 80 000 tonna garnélát tenyésztenek évente

A víz paramétereinek megbízható ellenőrzése

A ProMinent regionális képviselete, a Natalban működő, vízkezelésre specializálódott Natalhidro vállalat körülbelül öt éve főként ProMinent termékeket alkalmaz a mérés- és szabályozástechnika területén. Képviselőnk számos, a legkülönfélébb követelményeket támasztó projekt esetében konstatálta, hogy komponenseinket versenytársaink termékeihez képest jobb minőség és megbízhatóság, valamint kiemelkedőbb teljesítmény jellemzi. Ezért ajánlotta a tenyészetnek a jó teljesítményre képes DULCOMARIN® II mérő- és szabályozórendszert. A számos mérési megoldás és a számítógépre való csatlakoztatás lehetősége meggyőzte a végfelhasználót. A szerződés aláírása után két napon belül megtörtént a DULCOMARIN® II telepítése. A készülék most már éjjel-nappal méri a víz hőmérsékletét, pH-értékét, a vízben oldott oxigént és a zavarosságot. Korábban egy alkalmazottnak óránként el kellett végeznie ezeket a méréseket. Az összes adat valós időben átvitelre kerül a központi számítógépre.

Eleven garnélák, elégedett ügyfél

A víz paramétereinek ellenőrzésére szolgáló automatizált megoldásnak köszönhetően drasztikusan csökkent a lárvák halálozási aránya, és nőtt az egészséges garnélák termékenységi rátája. Ezzel együtt jár, hogy a korábban magas pénzügyi veszteség szintén jelentősen csökkent. A tenyésztési folyamat állandó felügyelettel és központi megjelenítéssel történt optimalizálása valódi értéktöbblettel jár az akvakultúrás tenyészet számára. A víz minőségének egyértelmű javulása révén a garnélák minősége is hasonlóképpen javult, így a piacon megvalósítható értékesítési árak is növekedtek. Ezek a plusz pontok hozzájárultak ahhoz, hogy az ügyfél rendkívül elégedett legyen a ProMinent telepített mérő- és szabályozórendszerének funkcionalitásával és teljesítményével. A helyi kereskedelmi partnerünk, a Natalhidro által tanúsított ügyfélorientált tanácsadás és a DULCOMARIN® II gyors kiszállítása még tovább erősítette a végfelhasználó pozitív véleményét.

  • Nagyon jó tapasztalat a ProMinent termékek megbízhatóságával, hosszú élettartamával és minőségével kapcsolatban
  • A vízparaméterek automatikus, precíz mérése és folyamatos felügyelete a DULCOMARIN® II használatával
  • A mérési eredmények központi számítógépen történő megjelenítése
  • A tartósan jó vízminőség jelentősen csökkenti a halálozási rátát a garnélatenyészetben
  • A DULCOMARIN® II használata a teljes folyamatot optimalizálja, és jelentősen csökkenti a pénzügyi veszteségeket

Felhasznált termékek - A DULCOMARIN® II segíti a garnélatenyésztést Brazíliában

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

További gyakorlati példák ehhez az ágazathoz

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most