Keresési javaslatok

Vízkezelés az aacheni wellnessvilágban

A Nagy Károly császárról elnevezett aacheni Carolus Termálfürdő a szuperlatívuszok wellnessvilága. A termálvíz igényes kezelését modern elektrolízis-berendezésünk és nagyteljesítményű mérő- és szabályozórendszerünk végzi.

A vezető pozíció biztosítása

Az aacheni Carolus Termálfürdő évek óta Németország legnagyobb forgalmú és gazdaságilag legsikeresebb fürdői közé tartozik. 2014 szeptemberében üdvözölték az 5 milliomodik fürdővendéget, a termállétesítmény évente mintegy 340 000 látogatót számlál. Ahhoz, hogy ez a jövőben is így maradjon, az üzemeltető az egész termállétesítményt célirányos felújítási és optimalizálási munkálatokkal állandóan a legmodernebb műszaki szintre hozza.

A Carolus Termálfürdőben a termálvizet a Rosenquelle forrásból és a vizet a városi ellátóhálózatból használják. Mielőtt a víz a termál- és szaunavilág számos medencéjébe kerül, azt higiéniai okokból először előírásszerűen kezelni kell. A termálvíz ásványi tulajdonságai miatt a pH-érték beállítására szolgáló savas termékek felhasználása mostanáig igen nagy volt. Az új vízkezelési berendezéstechnika, valamint a hatékony mérés- és szabályozástechnika hivatott itt segíteni.

Fő adatok

 • Évente mintegy 340 000 fürdő- és szaunavendég.
 • Vízkezelési berendezéstechnika, valamint új mérés- és szabályozástechnika telepítése működő üzem mellett
 • A CHLORINSITU® V Plus elektrolízis-berendezés végzi a természetes termálvíz és a városi ellátóhálózatból származó víz fertőtlenítését
 • A DULCOMARIN® II mérő- és szabályozórendszer vezérli a higiéniai paramétereket a 15 vízkörben

Beruházás a csúcstechnológiába

A megvalósításra az üzemeltetők két kompetens partnert választottak: A weseli m. hübers GmbH végezte a telepítést és a ProMinent GMBH szállította a műszaki részegységet és berendezéseket. 2016 áprilisában először a mérés- és szabályozástechnikát szerelték fel és indították a nagyteljesítményű DULCOMARIN® II berendezéssel, valamint a higiéniai segédparaméterek vezérlésére szolgáló 15 decentrálisan elhelyezett mérőhellyel. Ezt a második lépésben, júliusban a CHLORINSITU® V Plus típusú, 1750 g/h klór előállítására képes elektrolízis berendezés beépítése és üzembe helyezése követte. A két építési ütem kiegészítéseként két áramlásőrt telepítettek a klóradagolás lekapcsolására a klórozandó víz leállítása esetén. Végezetül decemberben még 15 Beta® típusú mágneses membrános adagolószivattyút építettek be a pH-érték automatikus szabályozására.

Csúcskategóriás megtakarítások

A CHLORINSITU® V Plus által helyben előállított klórgáz az elektrolízis-berendezésben közvetlenül jut a termálvízbe. Az eljárás során keletkező kis klórtartalmú sav is már csökkenti a pH-értéket, ezáltal a további savas termékek szükséges hozzáadása jelentősen csökken. A szaunavilágban, a városi ellátóhálózatból származó vízzel üzemeltetett medencékben is sokkal kevesebb adalékanyag szükséges a pH-érték szabályozásához. Az ugyancsak a CHLORINSITU® V Plus berendezésben előállított és tárolótartályban készletezett nátrium-hipoklorit ideálisan használható a víz fertőtlenítésére. Emellett a tárolótartály „vésztartalékként” szolgál a termálmedencék számára, ha a klór előállításában valami előre nem látható zavar támadna. Minden tekintetben biztonságos dolog!

 • Higiéniailag mindig kifogástalan fürdővíz az összes termálmedencében és a szaunarészlegben
 • A DULCOMARIN® II és a saját üzemi hálózat összeköttetésének köszönhetően a higiéniai paraméterek az úszómester számítógépén bármikor lekérdezhetők, és gyors beavatkozást tesznek lehetővé
 • A vegyszerfogyás lényeges megtakarításai csökkentik az üzemeltetési költségeket
 • A nátrium-hipoklorit készletezése legalább 24 órás meghibásodási biztonságot garantál
 • Egyértelmű kapcsolattartó partnerek a szervizfeladatokra és megbízható alkatrészellátás

»Nem konfekcióárut akartunk adni, hanem a Carolus Termálfürdő konkrét követelményeinek megfelelő megoldást. A projekt problémamentes megvalósításával és az új technika működő üzem melletti telepítésével nagyon elégedettek vagyunk. A jelentős költségcsökkentés mellett a folyamatos szerviz és a gyors alkatrészellátás további pluszpontokat jelent.« -  Michael Blinn, az aacheni Carolus Termálfürdő műszaki vezetője

Felhasznált termékek - Vízkezelés az aacheni wellnessvilágban

 • A CHLORINSITU V Plus típusú elektrolízis-berendezések közvetlenül a helyszínen állítanak elő magas tisztaságú klórgázt. Ehhez pedig csupán sóra és vízre van szükségük. Ezzel a berendezéssel kielégíthetők a csúcsidőszakokban keletkező igények (Plus rendszer). Ezek a berendezések különösen alkalmasak ivóvíz, szennyvíz, folyamatvíz, továbbá úszómedencék és hűtőtornyok vizének fertőtlenítésére.

  további információk

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most