Keresési javaslatok

Gyógyfürdő – az eredeti gyógyforrás

Természetesen tudjuk, mi a gyógyfürdő. De tudta vajon, hogy a gyógyfürdő spa neve egy természetes vízforrásra épült belga gyógyhelyből ered? Azóta a gyógyító vizet a helyi nyilvános uszodában még ózonnal is tökéletesítik.

Sikeres műszaki fejlesztés

A Piscine Olympique de Spa nyilvános uszodának egy figyelemre méltó, 50 méteres pályákkal rendelkező külső medencéje van. A beltéren egy további 25 méteres medence és egy nagy gyermek-pancsolómedence található. És a hab a tortán: Minden medencét valódi forrásvízzel táplálnak – a látogatók így a híres „Eau de Spa”-ban úsznak.

Törvényi előírások miatt az üzemeltetőnek azonban a használt forrásvíz minőségét javítania kellett. Emiatt úgy döntöttek 2012 májusában, hogy a meglévő felszerelést egy modern ózonberendezéssel és egy komplett vízkezelő UV-rendszerrel váltják fel. A fejlesztésre partnerként a belgiumi ProMinentet választották, mivel az üzemeltetőnek már pozitív tapasztalatai voltak a telepített adagolószivattyúkkal és a kitűnő szervizzel. De főleg amiatt, mert az összes szükséges részegységet egyetlen megbízható és hozzáértő gyártótól kívánták beszerezni.

Fő adatok

  • Három vízmedence táplálása természetes, kezelt forrásvízzel
  • A nyári csúcsidőben napi 1500 – 2500 fürdővendég
  • Műszaki átalakítás ózonberendezéssel és UV-berendezéssel az uszoda működése mellett

Kezelés ózonnal javított forrásvízzel

Az új OZONFILT® OZVa berendezés állítja elő az ózont, amelyet nyomás alatt permeteznek be egy statikus keverőbe a víz és ózon lehető legjobb homogenizálásának elérésére. A keverék tíz perces időtartamra egy reakciótartályban marad, mielőtt a kezelt vizet ismét leeresztik. Így biztosítható az összes csíra megbízható elpusztítása. Ezután a vizet egy szintvezérléses tárolótartályba vezetik. A tárolótartály kimenetén két szállítószivattyú található, amelyek az úszómedencék puffertárolóinak feltöltésére szolgálnak.

A fertőtlenítési folyamatot a klóraminok teljes eltávolítása zárja le. Ehhez a víz egy homokszűrőn halad át, amely után egy Dulcodes M típusú UV-berendezés található. Ez a berendezés kifejezetten nagy vízmennyiségek kezelésére szolgál, és különleges sugárzóinak köszönhetően tökéletesen alkalmas az uszodavízben lévő klóraminok fotooxidatív lebontására. A ProMinent által a vízkezeléshez szállított teljes rendszert mindhárom medencénél a nagyteljesítményű DULCOMARIN® II mérő- és szabályozórendszer vezérli.

Eredmény

  • Minden vízkezelési részegység egyetlen szállítótól
  • A forrásvíz ózonnal történő kezelése a törvényi előírások betartása érdekében
  • Mindig higiénikusan kifogástalan medencevíz az UV-rendszerrel végzett fertőtlenítésnek köszönhetően
  • A vízfogyasztás és ezáltal az üzemeltetési költségek csökkentése
  • Elégedett látogatók a bőr- és szemirritációk UV-rendszerrel történő megszüntetésének köszönhetően

»Az új rendszer üzembe helyezése óta összességében nagyon elégedettek vagyunk a vízminőséggel. Ezenkívül kevesebb vízre van szükségünk a szűrők visszaöblítéséhez, amelyet már nem naponta, hanem csak három naponta végzünk. Ezáltal üzemeltetési költségeink lényegesen csökkennek. De még fontosabb látogatóink pozitív visszajelzése: Nincs több kellemetlen klórszag, és nincsenek bőr- és szemirritációk sem.« -  Gerard Poncelet, a Piscine Olympique de Spa vezetője

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most