Keresési javaslatok

Üzemeltetési költségek csökkentése a víz újrahasznosításával

Mit tegyünk a szennyezett visszaöblítő vízzel? Csinálja úgy, mint a butzbachi fürdővállalat: intelligens kezelés modern szűrő- és sótalanító berendezésekkel, majd visszajuttatás a fürdővízkörbe.

Nagy szerkezeti felújítási projekt

A festői kisváros, Butzbach történelmi piacterével és számos favázas házával kedvelt kirándulási célpont Hessen szövetségi tartományban. Az évszázados faépületek fenntartása azonban költséges feladat. De az újabb idők létesítményei, mint a belvárosi fedett fürdő is az évek során megérnek a felújításra. Ez okból a felelősök néhány éve egy szerkezeti felújítás mellett döntöttek. Itt a butzbachi fürdővállalat nagy súlyt fektetett a kedvező és haladó megoldásra, hogy a szennyezett visszaöblítő vízből ismét tiszta és higiénikusan kifogástalan fürdővíz váljon – beleérve a folyó üzemeltetési költségek csökkentését.

Fő adatok

  • A meglévő belvárosi uszoda szerkezeti felújítása
  • A visszaöblítő víz kezelése a Dulcoclean® UF szűrőberendezéssel és a Dulcosmose® EcoPro fordított ozmózisos berendezéssel a sótalanításhoz
  • Tartósan gazdaságos fürdőüzem biztosítása

Hatékony eljárástechnika

Az átalakítási munkák keretében a butzbachi fedett uszodában a ProMinent csupán négy nap alatt telepített egy Dulcoclean® UF ultraszűrő berendezést és egy Dulcosmose® ecoPRO fordított ozmózisos berendezést, valamint egy aktívszenes szűrőt. Az egyes részegységek sorba vannak szerelve, ezáltal a visszaöblítő víz több fokozatú kezelést kap. A már felmelegített visszaöblítő víz a szűrésnél szinte semmilyen hőt nem veszít, és a szűrési folyamat után ismét visszavezethető a fürdővízkörbe.
A Dulcoclean® UF berendezés megbízhatóan távolítja el a zavarosító anyagokat, részecskéket és mikrobiológiai szennyeződéseket. Egy PLC biztosítja a szűrőberendezés teljesen automatikus és maximálisan biztonságos üzemét, amely a fedett uszoda épületfelügyeleti rendszerébe van integrálva. A higiéniai paraméterek felhasználóbarát módon egy érintőpanelen adhatók meg, azok rögzítése elektronikusan történik. Megfelelő nagyteljesítményű membránjaival a Dulcosmose® ecoPRO a szűrt visszaöblítő vizet 99% fölötti mértékben sótalanítja. A berendezés egyszerűen kezelhető, és a pontosan hangolt elő- és utókezeléssel optimálisan beilleszthető az ügyfélspecifikus megoldásba.

Megfelelő beruházás, okos megtakarítás

A 21 hónapos felújítás után az átalakított fedett uszoda 2013 augusztusában ismét kinyitott. Ez a fürdővendégeknek egy hatpályás, 25 méteres úszómedencét, valamint egy egy- és egy háromméteres ugrótornyot kínál. Ezenkívül az úszni nem tudóknak egy további részleg, a kis vendégeknek pedig egy újonnan kialakított, két pancsolómedencés vízi játékrészleg található.
A visszaöblítő víz kezelésére szolgáló, újonnan telepített berendezéstechnikával a butzbachi fürdővállalat most évente rengeteg frissvizet takarít meg, az energiafogyasztás, ezáltal összességében a fedett uszoda üzemeltetési költségei is lényegesen csökkentek – a cél egyértelműen teljesült. További pozitív szempont a saját személyzet oktatása a ProMinent Heidelbergben tartott szemináriumain és tanfolyamain. Így a butzbachi fürdővállalat a vízkezelő berendezést teljes egészében saját erőből tudja kezelni és karbantartani.

»A ProMinent GmbH iszaposvíz-kezelő berendezése az üzembe helyezés óta problémamentesen üzemel. A szennyvízcsatornába eresztés helyett most a vizet a szűréses visszaöblítés után visszajuttathatjuk fedett uszodánk vízkörébe. Ezáltal az ivóvízhálózatból származó további frissvizet takarítunk meg.« -  Carsten Schnitter, a butzbachi fürdővállalat üzemvezetője

Felhasznált termékek - Üzemeltetési költségek csökkentése a víz újrahasznosításával

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most