Keresési javaslatok

Fenntartható fürdőüzem Heidelbergben

A heidelbergi városi közüzem uszodáinak fenntartható vízkezeléséről a ProMinent nagyteljesítményű mérés- és szabályozástechnikája gondoskodik. Hiszen a gazdaságos üzem élvezetes fürdőzést garantál minden látogatónak – mégpedig tartósan!

Mindig a legmodernebb

A Heidelbergi Fürdők városi közüzemi vállalat összesen öt uszodát üzemeltet évi mintegy 500 000 látogatóval. Az egyes fürdők sikeres és tartós kihasználásához hatékony és fenntartható üzemeltetés tartozik. Ezért minden fürdőt környezetbarát árammal és klímakímélő módon előállított hővel látnak el. Ahhoz, hogy mindig a legmodernebb technikát alkalmazzák, a Tiergartenstraße-i szabadidős fürdőben 2014-ben felújították a vízkezelő és fertőtlenítő berendezéseket. A projekt a régi berendezések teljes visszahelyezéséből, valamint új berendezések telepítéséből és üzembe helyezéséből állt. Itt a különleges követelmény az adagolószivattyú pontos megtervezése volt a szállítási mennyiségekhez és nyomásviszonyokhoz igazodóan. Az üzemeltető két helyi cég mellett döntött az átfogó projekt megvalósításánál: Ezek az IBA-Aqua-Pflege-Produkte GmbH IBA TechnikCenter-e és a ProMinent GmbH.

Fő adatok

  • A vízkezelő és fertőtlenítő berendezések felújítása a szabadidős fürdőben
  • A szezonkezdet miatt rövid átalakítási időre volt szükség
  • Egy komplett mérés- és szabályozástechnika, valamint több adagolószivattyú beépítése

Beépítés rekordtempóban

2014. május elején időben, a szezon kezdetére üzembe helyezték az uszodavíz kezelésére és fertőtlenítésére szolgáló új technikát a Tiergartenstraßei szabadidős fürdőben. Ugyanis a nagy munkaigény ellenére az IBA TechnikCenter szerelőcsapata az átszerelést csupán két nap alatt megoldotta. A heidelbergi városi közüzemmel való szoros együttműködés és a részegységek megbízható szállítása ugyancsak hozzájárult az optimális lebonyolításhoz.

A Beta® mágneses adagolószivattyúk és a robusztus DULCO®flex DF4a tömlőszivattyúk használata mellett a ProMinent szállítási terjedelme tartalmazta még a DULCOMARIN® II többcsatornás-többparaméteres mérő- és szabályozórendszert. A megkerülő szerelvények előszerelt átfolyó jeladós modulokból állnak a becsavarozható menetekkel ellátott pH-érték-, Redox és klór érzékelőkhöz. Az átfolyás-felügyeletnek köszönhetően csak kis mérővíztérfogat szükséges a mérési értékek gyors rögzítéséhez. A DULCOMARIN® II CAN-busz rendszerrel van a szabadidős fürdő épületirányítási rendszerére kötve, és így decentrálisan vezérli az összes csatlakoztatott vízkört.

Win-win helyzet minden résztvevő számára

Az IBA TechnikCenter előzetesen nyújtott átfogó tanácsadási munkájától az ajánlatadási fázison keresztül egészen a megbízás odaítéléséig és a szerelésig a projekt végrehajtása az ügyfél legteljesebb megelégedésére zajlott le, amihez az összes résztvevő nyitott és folyamatos kommunikációja is lényeges mértékben hozzájárult. A heidelbergi városi közüzem most élvezi a minimális karbantartási és kezelési ráfordítás és a nagy üzembiztonság előnyeit. Az igazi nyertesek azonban a kicsi és nagy látogatók, hiszen ők frissülnek fel és érzik jól magukat az összes optimális vízminőségű medencében.

  • A DULCOMARIN®II vezérlővel ellátott mérés- és szabályozástechnika csökkenti az üzemeltetési költségeket
  • A pontos adagolásnak köszönhetően csökkenő vegyszerhasználat növeli a munkabiztonságot
  • A hozzáértő helyi vállalatok sikeres együttműködésének mindenki a nyertese

»Fürdőink vízkezelő berendezéseit időközben teljesen felszereltük a ProMinent mérés- és szabályozástechnikájával. A vezérlések kiválóan és nagyon pontosan működnek, a mérési értékek ingadozásait lényeges mértékben csökkenteni tudtuk. Ez a technika egyúttal segít abban, hogy erőforrásaink hatékonyságát növelhessük: Egyrészt a kisebb áramfogyasztással, másrészt a vegyszerek csökkentett használatával. Ezzel védjük a klímát és csökkentjük üzemeltetési költségeinket.« -  Peter Erb, a Heidelbergi Fürdők városi közüzem ügyvezetője

Felhasznált termékek - Fenntartható fürdőüzem Heidelbergben

pH-érték mérése DULCOTEST érzékelőkkel: Pontos, megbízható és az alkalmazáshoz igazított valós idejű mérési értékek. Vegyi folyamatok vezérlése, szabályozása és ellenőrzése a pontos mérési értékeknek köszönhetően.

további információk

A redox-potenciál mérése DULCOTEST érzékelőkkel: Pontos, megbízható és az alkalmazáshoz igazított valós idejű mérési értékek. Használható mind a vízkezelésben, mind a nagy követelményeket támasztó ipari folyamatvizekben.

további információk

A szabad klórhoz használható DULCOTEST érzékelők minden fertőtlenítési feladatnál pontos mérési értékekről és nagy felügyeleti és folyamatbiztonságról gondoskodnak, és alkalmazásközpontúan működnek.

további információk

Univerzálisan használható mágneses adagolószivattyú folyékony közegek adagolására a vízkezelésben és vegyi folyamatokban: Mágneses membrános adagolószivattyú, beta. Gazdaságos, túlterhelés ellen védett, a meglévő jeladókhoz hangolható.

további információk

A pelyhesítőszerek és aktívszén adagolására szolgáló DULCOFLEX DF4a tömlőszivattyú pontosan kezeli a vizet. Optimálisan használható uszodákban, jakuzzikban és wellnessrészlegekben. Üzemi nyomás 4 bar-ig lehetséges.

további információk

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most