Keresési javaslatok

Nincs esélye a csíráknak

Parancsol egy korty friss forrásvizet? Ilyenkor néha ajánlott az óvatosság, hiszen a természetes forrásokból származó víz is fertőzött lehet. Ezen az ultraszűréssel végzett hatékony tisztítás segíthet – például Vohenstrauß nagyközségben.

Fertőzés a forrásvízben

Vohenstrauß nagyközség a felső-pfalzi erdőben a cseh határhoz közel mintegy 8000 lakost lát el ivóvízzel a Fahrenberg-forrásból. Ezt azonban 2009-ben le kellett választani a vízellátásról, mivel kólibaktérium-csírafertőzést állapítottak meg a forrásvízben. A szükséges ivóvizet ekkor meg kellett vásárolni.

A felelős döntéshozók célkitűzése az volt, hogy a nitrátszegény Fahrenberg-forrásvizet a jövőben ismét ivóvízként lehessen használni, és a vásárlás költségeit meg lehessen takarítani. A tervezett biztonságos ivóvízkezelésnek emellett a lehető legkevesebb vegyszer használatával kellett történnie.

Fő adatok

  • 8000 lakos ellátása ivóvízzel
  • 4,5 – 9 köbméter fertőzött forrásvíz tisztítása óránként
  • Ultraszűrő és UV-berendezés használata a csíramentesítéshez

Hatékony szűrés

Vohenstrauß város a Fahrenberg alatti magas tározóba egy ultramodern, teljesen automatikus Dulcoclean® ultraszűrő berendezést és egy Dulcodes UV-berendezést szereltetett a ProMinenttel az ezt követő besugárzáshoz. Az eljárás során a forrásvizet átsajtolják a legfeljebb 0,02 mikrométer pórusméretű szűrőmodulokon (az emberi haj átmérője kb. 70 mikrométer).

A berendezés hatékonyan szűri ki a vízből az olyan részecskéket, mint a zavarosító anyagok, csírák, paraziták vagy vírusok, ahol a legkisebb vírusok mérete 0,025 mikrométer. A csapadékokat követő időszakos zavarosodások vagy mikrobiológiai szennyezések esetén is a berendezés állandó szűrletminőséget biztosít zavarosodás és kórokozók nélkül. A rendszer ily módon évente 40 000 – 50 000 köbméter ivóvizet tisztít meg.

Eredmény

  • A teljesen automatikus ultraszűrő berendezés és UV-berendezés üzembe helyezése után Vohenstrauß város ismét korlátlanul használhatja a Fahrenberg-forrást
  • A higiénikusan tiszta ivóvízzel való ellátás mindig biztosított
  • Környezetbarát megoldás, mivel csak kis mennyiségű vegyszer szükséges
  • Az ivóvíz vásárlása elmarad, ezáltal költség takarítható meg és az új berendezés néhány év alatt megtérül

»A berendezés óránként 4,5 – 9 köbméter vizet tisztít meg. Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az üzem teljesen automatikus, és a berendezés a visszaöblítések gyakoriságát és időtartamát a forrásvíz szennyezettségi fokától függően hatékonyan és önállóan állítja be. Az utána telepített UV-berendezés további biztonságot ad, mivel az a vizet az ultraibolya sugárzással megbízhatóan és vegyszermentesen fertőtleníti. Nagyon örülünk neki, hogy a Fahrenberg-forrást ismét használhatjuk az ivóvízellátásra.« -  Theo Schwägerl, vízmester

Felhasznált termékek - Nincs esélye a csíráknak

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

További gyakorlati példák ehhez az ágazathoz

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most