Keresési javaslatok

A pontos adagolás optimális vízkezelést biztosít

Az ivóvízkezelésnél nincsenek kompromisszumok Ezért bízik az arnsbergi városi közüzem a heidelbergi pontos adagoló állomásokban. És csökkenti egyidejűleg a vegyszerfogyasztást és az üzemeltetési költségeket.

Modernizálás a jövő érdekében

A sauerlandi Arnsberg városi közüzeme évente mintegy 77 000 lakost lát el a város területén 3,58 millió köbméter ivóvízzel. A szükséges víznyerő és kezelőberendezéseket a 70-es évek elején építették, és azok a felszíni víz extrém terhelései esetén már nem teljesítették a mai követelményeket. Ezért a kifogástalan minőségű ivóvízzel való folyamatos ellátás biztosítására a Möhnebogenben és Langelben lévő két létesítményt a legmodernebb technikával kellett bővíteni.
A TIG-hez tartozó Bollmann-Filter-Gesellschaft mbH kapott megbízást, hogy a meglévő berendezéseket új részegységekkel, például pelyhesítőszer-adagolással, ultraszűrő berendezéssel, aktívszenes szűrőkkel, UV-berendezéssel, kiegészítő szükségklórozással, valamint a szükséges mérés- és szabályozástechnikával egy nagyteljesítményű rendszerré állítsa össze. A rövid szállítási határidők és termékei kiváló megbízhatósága miatt a ProMinent GmbH-t bízták meg az adagolási követelmények teljesítésével.

Fő adatok

  • Mintegy 77 000 lakos ellátása évente 3,58 millió köbméter ivóvízzel
  • A két azonos kezelőberendezés óránként akár 600 m3 kifogástalan ivóvizet ad
  • A vízkezelő berendezések rákötése a városi közüzem irányítóközpontjára egyszerű távhozzáféréses vezérlést tesz lehetővé

A biztonságos fertőtlenítés az alfa és ómega

2011 ősze óta üzemel az új vízkezelő berendezés Möhnebogenben, és 2012 óta az ugyanolyan berendezés Langelben. Ahhoz, hogy a négysoros ultraszűrő berendezés finompórusú membránjai ne tömődjenek el, a tisztításra ProMinent DULCODOS® adagoló állomások adagolnak savat és lúgot. A harmadik adagoló állomás végzi a fertőtlenítőszer bejuttatását. A szerves terhelések megszüntetésére egy negyedik állomás mennyiség-arányosan adagolja a pelyhesítőszert. Igény esetén egy további adagoló állomás szabályozza nátriumhidroxid segítségével a pH-értéket. A készre szerelt DULCODOS® adagoló állomások leválasztott helyiségekben vannak felállítva, amelyekben a hozzájuk tartozó és az ügyfél kérésére kétszintesen kialakított vegyszertartályok találhatók. Ha a különböző tisztítófokozatokon való áthaladás után mégis az ivóvíz mikrobiológiai terhelése fordulna elő a csőhálózatban, akkor a vízmű egy további speciális adagoló állomással van felszerelve, amely nátrium-hipoklorittal végez szükség-fertőtlenítést. Ez a ProMinent delta® típusú membrános adagolószivattyúból és ezenkívül a DulcoFlow® átfolyásmérő készülékből áll.

Eredmény

  • Standard adagoló állomások biztosítják az ultraszűrő membránok hatékony tisztítását és fertőtlenítését, és védik azokat az eltömődéstől.
  • Nagyfokú folyamatbiztonság a használt részegységek és adagolószivattyúk problémamentes működési elvének köszönhetően
  • A fölérendelt irányítóközpontra csatlakoztatott adagoló állomások egyszerű vezérlése PC-ről és laptopról való távoli hozzáféréssel
  • Biztosítás üzemzavar esetén a szükségklórozást végző speciális adagoló állomással
  • Az ügyfélspecifikus követelmények szerinti pontos adagolás csökkenti a vegyszerfogyást és az üzemeltetési költségeket

»A ProMinent termékei megfelelnek magas minőségi követelményeinknek. Ehhez társul a jó együttműködés és speciális kívánságaink teljesítése, például a kétszintes tárolótartály esetében. A pontos mennyiségfüggő adagolás révén vegyszerfogyásunk kevesebb, mint becsültük. Rendkívüli üzemi feltételek esetén is az eljárási fokozatok itt alkalmazott kombinációjával a kifogástalan ivóvízminőség a következő évekre biztosítható.« -  Thomas Kroll, a Stadtwerke Arnsberg GmbH üzleti területi vezetője

Felhasznált termékek - A pontos adagolás optimális vízkezelést biztosít

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

További gyakorlati példák ehhez az ágazathoz

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most