Keresési javaslatok

A minőség tervezhető

A háztartások ivóvízellátása a Bajor-erdőben nincs probléma híján, hiszen a nyersvízminőség évszakos ingadozásai igazi kihívást jelentenek. Deggendorf város közüzeme okosan a heidelbergi csúcstechnikára támaszkodik.

Modernizálás okosan

A deggendorfi vízellátás naponta mintegy 5500 köbméter vizet oszt el a kb. 222 km hosszú fővezetéki csőhálózaton és a 7000 háztartás 142 km-nyi csatlakozóvezetékein. A víz jó 40 százaléka saját forrásokból származik, a többi a Bajor-erdő vízellátásából. Ehhez 12, összesen 7080 m³ tárolókapacitású magastartályt, kilenc nyomásfokozó berendezést és öt, kb. 75 l/s kibocsátású savtalanító berendezést használnak.

A versenyképesség biztosítására irányuló átfogó modernizálási munkák keretében a deggendorfi városi közüzem elsősorban a nyersvíz környezetbarát fertőtlenítését végző berendezés telepítésére helyezi a hangsúlyt. Itt a közel 7000 háztartás számára állandóan kifogástalan vízminőséget kell biztosítani – erősen megnövekedett SAK-értékek mellett is, amelyeket a hóolvadás vagy az erős záporok miatti évszakos ingadozások, valamint a savtalanító berendezés visszaöblítése okoznak.

Fő adatok

  • 7000 ember ellátása naponta 5500 köbméter ivóvízzel
  • Az évszakos ingadozások miatt változó nyersvízminőség kiegyenlítése
  • Vezérlés a DULCOMARIN® II mérő- és szabályozórendszerrel és fertőtlenítés a Dulcodes Z UV-berendezéssel

Gondos elemzés az optimális kialakításhoz

A Sigrist fotométerével, fontos paraméterek UV-abszorpciós mérésével, 254 nm-es hullámhosszon több hónapon keresztül mértük a nyersvíz minőségének ideiglenes ingadozásait, valamint az SAK-értékeket. Az SAK254-értékek rögzítésére, elemzésére és tárolására a ProMinent DULCOMARIN® II mérő- és szabályozórendszerét használtuk. Ezután történt meg a szükséges fertőtlenítő berendezés pontos megtervezése a kapott mérési értékek elemzése alapján.

Deggendorfban most egy ProMaqua® márkájú, Dulcodes Z típussorozatú UV-berendezés van négy sugárzóval, 100 m³/h maximális teljesítménnyel telepítve. A DVGW által tanúsított UV-berendezés rendelkezik a biodozimetrikusan igazolt fertőtlenítő teljesítménnyel az itt jelentkező feltételek mellett meghatározott átfolyáshoz.

Eredmény

  • Pontosan a deggendorfi városi közüzem követelményeihez igazodó megoldás
  • Nagyteljesítményű és megbízható UV-berendezés mérő- és szabályozórendszerrel az összes lényeges paraméter folyamatos online mérésére és felügyeletére
  • A higiénikusan kifogástalan ivóvíz állandó jó minőségének biztosítása a hatékony fertőtlenítés révén az évszakos terhelésektől függetlenül
  • Összességében jobb vízminőség az ellátandó háztartások számára, és ezáltal a fogyasztói elégedettség biztosítása
  • Környezetbarát megoldás, mert nincs szükség vegyszerek használatára
  • Az üzemeltetési költségek csökkentése és optimalizált gazdaságosság

»Számunkra döntő volt, hogy a tervezett UV-berendezés nyersvíz-minőségünknek megfeleljen. Az elvégzett UV-abszorpciós méréssel abszolút biztonságban érezhetjük magunkat – a vízminőség évszakos terhelései esetén is. Fogyasztóink az egyértelmű mérési értékek alapján most mindig higiénikusan kifogástalan minőségű vizet kapnak.« -  Michael Ertl, Christian Grabolle, a deggendorfi városi közüzem vízmesterei

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

További gyakorlati példák ehhez az ágazathoz

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most