Keresési javaslatok

Kis megoldással a nagy sikerért

Sok vízmű a fertőtlenítésre klórt használ. A környezetvédelem és a folyamatbiztonság fokozásának növekvő követelményei ellenőrzött, pontos klóradagolást követelnek meg. Ha a teljes felújítás gazdaságilag nem megvalósítható, egy méretre szabott adagolórendszer a tökéletes alternatíva.

Váltásra kész vízművek

Az amerikai Pennsylvania szövetségi államban, Pittsburgh városától északra, az erdős dombok között található két település, Hampton és Shaler, amelyek vízellátása – mintegy 500 kilométernyi vezetékkel – 2012 óta a közös „Hampton Shaler Water Authority” (HSWA) kezében van. Közvetlenül az egyesülés előtt a shaleri berendezést modernizálták: Nátrium-hipoklorittal (NaOCl) végzett hatékony és kedvező költségű vízfertőtlenítéssel. Az elöregedett berendezés teljes átépítése építészetileg és gazdaságilag nem volt megvalósítható, de a megcélzott fejlesztések egy moduláris adagolórendszerrel elérhetők voltak. Ennek feltétele azonban egy olyan átfogó know-how-val rendelkező gyártó volt, amely a berendezést egész pontosan az adott alkalmazási cél speciális követelményeihez hangolja – ez a ProMinent Fluid Controls, Inc.-nek való feladat.

Fő adatok

  • 25 000 ember ellátása a Pittsburgh melletti Hampton és Shaler kisvárosokban évi 4,9 milliárd liter vízzel
  • Az összes berendezés felújítása helyett öt méretre szabott adagoló alapkeret telepítése
  • Mindegyik alapkereten két gamma/ L mágneses membrános adagolószivattyú, kettős falú tárolótartályok, érzékelők, szabályozórendszeri csatlakozók, kábelezés és csövezés találhatók
  • Kedvező költségű és hatékony átállás, igényhez igazodó szabályozás, a megcélzott klórtartalom megbízható betartása

Modern megoldás a modern vízellátáshoz

A Shalerben lévő berendezés naponta kb. 19 millió vizet szállít. A nyersvíz az Allegheny folyó partján lévő 14 kútból származik, előklórozáson, szűrésen, lágyításon, majd az ellátóvezetékekben való juttatás előtt nátrium-hipoklorittal történő utóklórozáson esik át. A hosszú vezetékhálózatban egy szivattyúállomáson klór-nyomásfokozók gondoskodnak a kívánt szint tartásáról. A ProMinent a fő berendezéshez és a szivattyúállomáshoz öt teljesen integrált, alapkeretre telepített fertőtlenítő rendszert szállított teljesen huzalozva és csövezve, érzékelőkkel a maradék klór elemzésére és csatlakozási pontokkal a HSWA SCADA szabályozórendszeréhez, ezenkívül két kettős falú tárolótartállyal az egyenként 2300 gallonnyi (kb. 8700 liter) nátrium-hipoklorithoz. Mindegyik alapkereten két gamma/ L mágneses membrános adagolószivattyú végez értékes munkát.

Az összes cél költségtakarékos elérése

A gamma/ L mágneses membrános adagolószivattyúk ideálisak a gázt kibocsátó vegyszerekhez, mivel automatikus légtelenítésük zavarmentes üzemről gondoskodik. A szivattyú-teljesítmény a SCADA rendszerrel igény szerint szabályozható. Hozzátartozik a kényelmes projekt-lebonyolítás: A ProMinent az alapkereteket nem csak használatra készen telepítette, hanem a szállítás előtt alaposan le is tesztelte.

  • biztonságos vízkezelés nátrium-hipoklorittal (NaOCl)
  • kedvező költségű átállás a hangolt adagolórendszerekkel a teljes felújítás helyett
  • használatra kész „plug and play” megoldások
  • robusztus szivattyúk a kis karbantartás-igényű folyamatos üzemhez
  • üzemeltetési komfort a kényelmes paraméter-beállítás és csatlakoztatott szabályozás révén

Felhasznált termékek - Kis megoldással a nagy sikerért

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most