Keresési javaslatok

Kútvíz kezelése az etanolgyártáshoz

Európa legnagyobb jövőbeni etanolgyára a többféle folyamathoz különböző vízminőségeket igényel. E kihívásnak a ProMinent fordított ozmózisos és lágyítóberendezéssel felszerelt kulcsrakész kezelőrendszere tesz eleget.

Etanol kukoricából

A magyar fővárostól, Budapesttől délre található Dunaföldváron a Pannonia Ethanol Zrt.

vállalat jelenleg évente kb. 650 000 tonna kukoricát dolgoz fel mintegy 280 millió liter etanol gyártásához. A 2015-ös bővítés után a gyár a legnagyobb európai etanolgyártó lesz mintegy 450 millió liter etanol gyártási mennyiségével.

A már meglévő gyártáshoz naponta 3000 köbméter kútvizet kell a különböző folyamatokban történő használatra kezelni: Ennek jó 60%-a a hűtési folyamatokat szolgálja, további 20% a tulajdonképpeni gyártási folyamatot és 13% a gőzelőállításhoz szükséges. Emiatt a Pannonia Ethanol a 2010-es új építési fázis során egy kulcsrakész vízkezelő rendszer telepítését is tervezte a különböző vízminőségek előállításához.

Fő adatok:

  • Ellátás 60 m3/h nyersvízzel négy kútból (2014-ig)
  • A vízkezelő rendszer kapacitása: 3000 m3 naponta (120 m3/h)
  • A kezelt víz felhasználása hűtési folyamatokhoz, a gyártási folyamathoz és gőz előállítására
  • Négy szűrő használata a vastalanításhoz és mangántalanításhoz, két Dulcosmose® fordított ozmózisos berendezés a sótalanításhoz és egy DMEa Triplex lágyítóberendezés a kútvíz keménységi fokának csökkentésére

A legjobb minőségű vízkezelés

Az átfogó kínálat és a meggyőző kulcsrakész megoldás alapján, amely a telepítést és az üzembe helyezést, valamint a karbantartást és az ügyfélszolgálatot is tartalmazta, a magyarországi ProMinent egy többlépcsős kiválasztási folyamat után megkapta a megbízást a projektre.

A vízelőkezelés szállítási terjedelme a következő fő részegységekből áll: Négy komplett adagolórendszer gamma/ L mágneses adagolószivattyúkkal a fertőtlenítő és előoxidáló vegyszerek kezelésére; négy szűrő a vastalanításhoz és mangántalanításhoz; egy folyamatvíztartály két Dulcosmose® fordított ozmózisos berendezés a sótalanításhoz egy DMEa Triplex lágyítóberendezés. A gőzfejlesztés pótvizének előállításához szükséges végső vegyi kezelés, valamint a hűtőkör vizének kezelése nyolc adagolórendszerrel történik, amelyek gamma/ L szivattyúkkal vannak felszerelve és mérőállomásokkal vannak kombinálva.

Vízellátás éjjel-nappal

A projekt lebonyolítása az ajánlat bemutatásától az üzembe helyezésig kb. két hónapot vett igénybe. 2011 óta a Pannonia Ethanol-nál kulcsrakészen telepített vízkezelő rendszer megbízhatóan és biztonságosan, állandóan jó minőségben állítja elő a különböző folyamatokhoz szükséges vizet. A teljes rendszer vezérlése és felügyelete teljesen automatikus, és jelentősen megkönnyíti az etanolgyártás üzemét. A karbantartási szerződés alapján a magyarországi ProMinent emellett folyamatos rendelkezésre állást, és a berendezés éjjel-nappali kifogástalan működését garantálja.

Az új építési projekt sikeres végrehajtása után a ProMinent 2014-ben megbízást kapott a két további kút használatát jelentő bővítési fázis vízkezelésére is. Ehhez jött négy további szűrő és egy fordított ozmózisos berendezés, valamint a lágyítási kapacitás 25 m3/h-ra és a teljes vízkezelési kapacitás napi 4500 m3-re történő növeléséhez szükséges felszerelés.

»Nagy örömöt okozott az együttműködés egy ilyen professzionális csapattal, amely mindig az ügyfélre és annak követelményeire helyezte a hangsúlyt. Ebből hamar egy nagyon jó munkakapcsolat alakult ki, eredménye pedig a tervezési és telepítési fázis problémamentes menete volt. Nagyon elégedettek vagyunk, és pozitívan tekintünk a ProMinenttel való hosszú távú együttműködésre a vízkezelés terén.« -  Reng Zoltán, a Pannonia Ethanol Zrt. vezérigazgatója.

Felhasznált termékek - Kútvíz kezelése az etanolgyártáshoz

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


további termék +
Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most