Keresési javaslatok

Uszodavíz-kezelés ProMinent termékünkkel: Pontos, digitális és egyszerű

2024. június

A walldorfi AQWA medence- és szaunapark a ProMinent cég mérés- és vezérléstechnikáját használja. A vízkezelési technológiák területén teljes körű szolgáltatást nyújtó cég a walldorfi fürdő összes medencéjét felszerelte a pH-, klór- és redox-értékek korrekciójához használatos összes komponenssel.

Megoldás minden típusú medencéhez – uszodavíz-kezelés ProMinent termékünkkel: Pontos, digitális és egyszerű

Az uszodákban nagyfokú igénybevétel esetén kihívást jelenthet a kifogástalan vízminőség biztosítása. Az összes előírt érték – például a kötött klór vagy klorát értékek – optimális betartását azonban mindenkor biztosítani kell. A walldorfi AQWA medence- és szaunapark éppen ezért a ProMinent cég mérés- és vezérléstechnikáját használja. A vízkezelési technológiák területén teljes körű szolgáltatást nyújtó cég a walldorfi fürdő mind a hat medencéjét felszerelte a pH-, klór- és redox-értékek korrekciójához használatos összes komponenssel. A termékek nagy pontosságú és megbízható mérési és adagolási technológiájukkal, könnyű kezelhetőségükkel, csekély karbantartási igényükkel és jó ár-érték arányukkal győzik meg az ügyfeleket.

Az úszómedencék vízminősége folyamatosan ki van téve a fürdőként való üzemeltetésből eredően a vízbe jutó szennyeződéseknek. A fürdőzők puszta jelenléte a vízben faggyú vagy ammónia formájában szennyeződéseket és baktériumokat juttat a medencékbe. Ezért számos zavaró tényező befolyásolja a klórkoncentrációt, valamint a pH- és redox-értéket. Annak érdekében, hogy a medence fürdővize tiszta maradjon, azt folyamatosan keringtetik és keringésben tartják.

A medence túlfolyó vize egy csatornán keresztül jut a kiegyenlítő víztartályba, majd többlépcsős kezelésen esik át: Homokszűrés, abszorpció, UV besugárzás, fertőtlenítőszer hozzáadása és pH-érték beállítása. Ezek a lépések biztosítják, hogy a fürdővíz mindig megfeleljen az előírt irányadó értékeknek, mindenekelőtt a DIN 19643 szabvány DIN-értékeinek, amelyek a fertőzésvédelmi törvényben foglalt értékek alapjául szolgálnak.

A walldorfi AQWA medence- és szaunapark megbízható és precíz megoldást keresett a releváns értékek mérésére és a szabad klór pontos adagolására hét vízkör – hat medence és egy visszamosó tartály – kezeléséhez. Ezenkívül a rendszernek alacsony karbantartási igényűnek és hosszú élettartamúnak kell lennie.

Pontos mérés és adagolás

A ProMinent DULCOMARIN 3 telepítése optimális megoldásnak bizonyult az AQWA vízipark hét medence-vízkörének működtetésére. A mérő- és vezérlőrendszer a pH-érték, a klór és a redox-potenciál paraméterek méréséhez megfelelő érzékelőkkel van felszerelve, és ezenkívül különleges előnyt kínál az egynél több medence-vízkörrel rendelkező uszodák esetében is: A rendszer Global Unit változata több egyedi készülék helyett egy központi berendezésként működik. A DULCOMARIN 3 egységben futnak össze az egyes medencék információi és az ezekkel kapcsolatos szabályozókörök. A Global Unit max. 16 szűrőkört képes megjeleníteni. A csatlakoztatott vízkörök működtetéséhez a rendszer olyan modulokat használ, amelyek csupán a mérési adatokat továbbítják és a kimeneteket vezérlik. „Ennek a moduláris felépítésnek köszönhetően nincs szükség több azonos rendszer egyidejű üzemeltetésére” – magyarázza Lars Albrecht, a németországi ProMinent cég uszodák, ivóvíz és szennyvíz szegmenséért felelős értékesítési képviselője. Ennek a jó áttekinthetőség mellett az az előnye is megvan, hogy a rendszer jó ár-érték arány mellett kínálható.

„A pontosság és megbízhatóság tekintetében a ProMinent termékek mindig is lenyűgöztek. Megbízható módon támogatnak bennünket abban, hogy a medencéinkre vonatkozó szigorú higiéniai előírásoknak mindenkor megfelelhessünk” – magyarázza Stefan Gottschalk, a Walldorfi Vízművek AQWA medence- és szaunapark részlegének vezetője. Lars Albrecht hangsúlyozza: „Készülékeink és rendszereink kivétel nélkül minden szükséges értéket és anyagot olyan pontossággal és következetességgel képesek mérni és szabályozni, amely páratlan az iparágban. Nincs szükség folyamatos utánállításra.” A ProMinent „membránnal fedett” mérési elvet alkalmaz a klór mérésére. Az anódot és a katódot membrán és elektrolit védi átvivő folyadékként. „Ennek eredményeként az anód nem kopik el olyan gyorsan, mint más készülékeknél, és jobb mérési eredményeket biztosít” – magyarázza Albrecht.

Egyszerű kezelhetőség és leolvasás

A DULCOMARIN 3 új dimenziót képvisel a felhasználóbarát készülékek terén, ilyen például az érzékelők egyszerű kalibrálása videós oktatóprogrammal. Maga a kezelés egy nagy 7”-es érintőképernyőn történik. A készülék mobileszközökön keresztül is vezérelhető a nagyobb kényelem, a fokozott biztonság és a távoli működtetés érdekében. Így közvetlenül látható, hogy például a klórszint hirtelen leesik-e egy szivattyú meghibásodása vagy egy cső eltömődése miatt. A walldorfiak a DULCOMARIN 3 készüléket a webböngészőn keresztül használják, és az értékeket kényelmesen leolvassák a számítógépen, így senkinek sem kell a műszaki helyiségbe átmennie az értékek ellenőrzéséhez. „Lehetőség van e-mail-címek tárolására is a készülékben, amelyekre naponta háromszor a rendszer automatikus jelentést küld az aktuális értékekről” – teszi hozzá Albrecht úr. Ráadásul a DULCOMARIN 3 interfészei még változatosabbak, és WLAN-hálózatokban és LAN-hálózatokban egyaránt használható.

Gazdaságos és hatékony vezérlés

„Immár a gazdaságosság és a hatékonyság szempontjából a lehető legmegfelelőbben tudjuk adagolni az általunk a fürdővízben használt vegyszereket. Ez a környezetvédelmet tekintve is előnyös számunkra, ami nagyon fontos szempont. A készülékek hosszabb élettartamának köszönhetően az erőforrásokat is kíméljük” – teszi hozzá Stefan Gottschalk.

Eco!Mode üzemmódban, amely egy energiatakarékos üzemmód, a szivattyúk keringtetési teljesítménye a vízminőséghez igazodik. A mért DIN higiéniai paraméterek: pH-érték, redox, szabad és kötött klór. A mérési értékek alapján a vegyszerek így igény szerint pontosan adagolhatók. Ezenkívül akár 24 zónában is beállítható egy időzítő a kívánt értékekkel, például a paraméterek éjszakai csökkentéséhez. Fürdővendégek nélküli üzemben a teljesítmény ekkor a minimális áramlási sebességre csökkenthető. Ezáltal csökkenthetők a folyó energiaköltségek és vegyszer takarítható meg.

Kényelmes átváltás DULCOMARIN 2-ről 3-ra

„A korábbi DULCOMARIN 2 modellről a DULCOMARIN 3-ra való átváltás egyszerűen elvégezhető, mindössze két óra alatt, miközben a medence üzemel. Ez azért lehetséges, mert a DULCOMARIN 3 készüléket csak mint központi eszközt kell kicserélni; az összes többi medence-vízkör változatlan állapotban marad. A korszerűsítés költségei is nagyon jól kezelhetőek” – hangsúlyozza Lars Albrecht.

A gyermekmedencében és a pezsgőfürdőben egy további ProMinent terméket is használnak: A DULCODES UVC fertőtlenítő rendszer megbízható másodlagos fertőtlenítést és a fürdővízben lévő kötött klór fotokémiai lebontását biztosítja. Az ehhez alkalmazott UV-besugárzás a modern vízkezelés egyik biztonságos, vegyszermentes és megbízható fertőtlenítési eljárása.

Fő adatok

  • Uszodavíz-kezelés a walldorfi AQWA medence- és szaunaparkban, fedett medencével, kültéri medencével, fürdőtavakkal és szaunavilággal
  • Hét vízkör (hat tartály plusz visszamosó tartály) kezelése a DULCOMARIN 3 mérő- és vezérlőrendszerrel
  • Precíz megoldás a releváns értékek mérésére és a szabad klór pontos adagolására
  • Két DULCODES UVC fertőtlenítő rendszer használata a másodlagos fertőtlenítéshez és a fürdővízben lévő kötött klór hatékony fotokémiai lebontásához
  • Csökkentett üzemeltetési költségek az egyszerűen telepíthető és kezelhető, ügyfélspecifikus komplett megoldások révén csekély karbantartási igény mellett

További információ itt érhető el: Dulcomarin 3

Forduljon hozzánk

»A csapatom és jómagam bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére. Lépjen kapcsolatba velünk.«

+36 96 511 400 
Ajánlatkérés elküldése   

Formanyomtatvány bezárása

Az Ön ajánlatkérése

Személyes adatok


Fájlmelléklet
Feltöltés további fájl

Személyes adatok


Ellenőrizze adatait, és töltsön ki minden kötelező mezőt.
*Kötelezően kitöltendő mezők

Ellenőrzés és elküldés


Személyes adatok:
Megszólítás
Cím
Vezetéknév  
Keresztnév  
Vállalat
Ügyfélszám
E-mail cím
Telefonszám
Utca
Házszám
Település  
Ország
Visszahívás Igen

Visszalépés

ProMinent hírlevél - a legfrissebb hírek, személyre szabottan az Ön számára! Iratkozzon fel most